Belønningen kommer igjen etter å ha spart på kreftene igjen

JIPPI <3 når man har ME kommer endelig belønningen med bedre dager å bedre fungerende kropp, etter å tatt det med ro å holdt igjen selv om man greier å gjøre mer enn man gjør. Jeg lærte at man aldri skal bruke mer enn 70 % av energien man har for da er risikoen for å bli sykere på sikt veldig mye større om man får symptom forverringer i ettertid av en aktivitet. De resterende 30 % må spares så kroppen greier å restituere seg uten å gå på trynet.

Nå om dagen er dagene også mye bedre når de er litt korte, så jeg drøyer å stå opp til nærmere halv ett å legger meg tidlig å hviler før jeg skal prøve å sove igjen. Det er også en fin måte å gjøre dagene bedre de timene man er oppe.

I dag har jeg hatt en bedre dag enn på lenge så vi har kost oss nede på båthavna med venner i sola med kaffe å bål. Jeg safet i dag å tok doningen/ rullestolen så jeg kunne sitte litt bløtt og godt i forhold til krakkene som står der. Da kan jeg være med mye lengre når jeg ikke står og går så mye.

Var koselig å se endene svømme rett ved siden av oss i dag i sola, hunden vår Alvin Malteser var også nyskjerrig på endene.

Vi er utrolig heldige som har denne flotte plassen 50 meter fra huset 

Jeg hadde forberedt middagen på forhånd så den var ferdig til å spise når vi kom opp til huset igjen, var så heldig å få en elgsteik for noen dager siden som vi spiste i dag med søtpotet å gulerøtter med nyrørt tyttebær <3 så fantastisk godt.

Så blir det noen stille rolige dager hjemme i sofaen dagene som kommer. Så kanskje jeg slipper å bli dårligere etter denne fine dagen <3

#me #elgsteik #ender #båthavn #turut #høst #bedringme #hvile #aktivitet #aktivitetsavpasning #utmattelse #energi #mat #middag #høstsola #tinnsjøen #innsjø #vann # hjemme #sofaen

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits