Trening og autoimunsykdom <3

Hvordan Hva skal man skrive i et innlegg som dette ? Når klokken runder formiddag å hele kroppen verker å krangler å man kjenner melkesyra i armer og bein allerede før man står opp å har startet dagen, Jo det er den siden av livet som kronisk syk man aldri venner seg til å leve med.

Så blir man like tankefull hver gang, Hva har jeg gjort nå ? Hva har jeg spist nå ? eller hvorfor ble det slik igjen nå ? så må man begynne å eliminere bort aktiviteter igjen før man går helt på trynet igjen å blir liggende i ukesvis/måneder/år

Som dere sikkert har lest prøvde jeg meg på medisinsk yoga for et par uker siden, det var jo helt fantastisk å være med sosialt å trene liggende på gulvet, men så skjer nettopp det som ikke skulle skje. Det gikk bra den første gangen, men andre gangen greide jeg ikke like mye å melkesyra i kroppen kom sigende etter noen dager. Jeg blir da så kraftløs at jeg sliter med å komme meg ut i det hele tatt. Å jeg greier ikke kjøre doningen ( elscoteren) ute fordi armene blir så kraftløse.Jeg har da heller ikke greid å møte til fysioterapi, som da gjør at jeg får mer smerter i kroppen på sikt. Så den behandlingen trenger jeg for å forebygge.

Så nå tar jeg en avgjørelse på at dette var for tidlig for min kropp akkurat nå, den er ikke klar for dette med mer trening enda. Så må jeg nok bli flinkere til å bytte på å gå på egne bein å kjøre med doningen for å avlaste så kroppen greier å få tid til å restituere seg igjen før neste aktivitet. Så blir det litt lettere å kjenne hva jeg har å gå på av krefter. Å heller blåse i at det kan virke litt rart at man plutselig er ute å går litt en dag å ute med rullestol en annen dag. Sånn får det heller bli for en stund.

Jeg vil heller ha stabile dager i hverdagen å kunne ta små turer med hunden min. Å ut på butikken å handle litt å andre små aktiviteter i nærmiljøet på gode dager/perioder av sykdommene mine.Å da er det viktig å unngå de store kræsjene som kommer ved overbelastninger.

Noen vil sikkert tenke at jeg prioriterer feil at trening er viktig, Men for meg med alvorlig ulcerøs kolitt og alvorlig Me blir det viktig å ta vare på den lille livskvaliteten jeg føler jeg har igjen som gjør livet godt å leve. Å det er faktisk de små tingene som å greie å stå opp om morgenen å ikke føle seg syk, å glede seg til dagen begynner. 

Så får de daglige aktivitetene være min måte å trene meg opp på nå inntil videre.

#trening # autoimmunsykdom #me #ulcerøskolitt #symptomforverring # aktivitet #hvile

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits