Bake økologiske spelt brød

Har de siste månedene prioritert å brukt en del av den energien jeg har til rådighet i gode perioder  på å lese en del om kosthold i forhold til betennelser i kroppen, å kost i forhold til å få mer energi ut av maten vi spiser. Siden jeg syns brødbaking er litt vanskelig, spesielt med tanke på at de andre hjemme skal like det sunne brødet også søkte jeg litt å fant en oppskrift hos bollefrua.no på brød for nybegynnere med mye næring i.

Jeg bruker da økologisk spelt mel å økologisk honning til søtning å ekstra virgin olivenolje

https://bollefrua.no/2014/02/01/enkelt-hjemmebakt-brod-for-nybegynnere/

Ble en god søndags lunsj i dag med nystekte spelt brød <3 med mye næring og god energi i. jeg kan ikke spise brød fra butikken uten at magen blir oppblåst og jeg får smerter å sitter på do, fordi jeg har ulcerøs kolitt og Me.

Men de dagene jeg har litt mer krefter å greier å bake å spise renere mat er magen mye roligere å antall dobesøk går betraktelig ned.Å selvfølgelig da næringsopptaket opp fordi maten fordøyes over flere timer. Å man igjen får mere utbytte av energien i maten man spiser.

Ernæringsfysiologen sier at man må prøve å endre drastisk kostholdet over minst tre måneder om man skal kunne avgjøre om man er på rett spor. Det krever også litt energi på å endre kosten så mye, så jeg har valgt å bytte ut ingredienser over tid, så ikke oppgaven skal virke helt uoverkommelig.

Nå blir det litt hvile i sofaen med en god kopp pukka te for magen <3

GOD SØNDAG <3

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits