Innleggelse Rjukan sykehus

6 februar 2014

 

Akkurat nå i disse tider pågår en stor kamp mot nedleggelse av vårt lokal sykehus på Rjukan. Jeg personlig håper virkelig de seirer nok en gang for å bevare sykehuset vårt. Jeg er selv kronisk syk å ser viktigheten av å ha et lokal sykehus på Rjukan. Men har ikke hatt så mye krefter til å følge saken å engasjere meg i den desverre.Men syns det er på tide med litt ros til et velfungerende helsetilbud i kommunen vår.

Senest sist mandag måtte jeg ta turen til min fastlege som er engasjert i pasientene sine, er en fantastisk god lege å får ting unna gjort. Når jeg ankom legekontoret var allmenntilstanden min dårlig p.g.a. væsketap. Fastlegen tok en sjekk, ringte Rjukan sykehus å ordnet en innleggelse på Rjukan siden jeg selv ikke ønsket å bli sendt videre til annet sykehus p.g.a. lang reise i dårlig forfatning å bruk av krefter jeg ikke hadde. Når det kun var væske behandling som skulle til.

På sykehuset Rjukan er jeg en kjent pasient blant de som jobber på avdelingene der og overlegene kjenner meg igjen.  Mange av de ansatte å legene har fulgt meg siste 10 årene å vet godt hva jeg har vært igjennom av sykdom, operasjoner og tarm infeksjoner i reservoaret som endte med alvorlig utmattelse å en me diagnose i tillegg. Det betyr mye for pasienten selv å gir stor trygghet å visshet om at man blir sett og ivaretatt. Noe man trenger når formen er dårlig å man ikke har det så bra.

Denne gangen ble det også mange gledestårer fra meg fordi de fikk skrevet epikrise på at jeg trenger fast væske behandling av hjemmesykepleien en gang i mnd. fordi jeg har fjernet hele tykktarmen og nesten hele endetarmen å blir dehydrert over tid. Å det baller på seg med infeksjoner Som igjen gjør meg veldig sliten i lange perioder å Me`n (utmattelsen) blir stadig verre for hver nedtur. Noe jeg har prøvd å få til i flere år men ikke blitt hørt på de større sykehusene. Men de på Rjukan har selv sett meg flere ganger i året kommet inn sengeliggende å går ut igjen selv glad og fornøyd over at formen er bedre.


Bildet til høyre over er dagen jeg kom inn og bildet til venstre over er tre dager etterpå etter væske behandling.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits