Lumbago og bursdag

13 januar 2014

Dagen min startet med et legebesøk i dag etter en vond natt med mye smerter. Siden jeg har fått en betennelse /overbelastning i nedre del av ryggen (lumbago). Vært litt for eplekjekk med gåturene mine for tiden, selv om jeg ikke har gått verken fort eller langt. Men klappet sammen på stuegulvet til mamma p.g.a. sterke smerter etter siste gåturen på lørdag. Kveldsturene mine med musikk på øra er noe jeg har savnet veldig, så nå som prøvene mine er fine fordi LDN sammen med modulen for ibd pasienter holder tarm infeksjonene borte å verdiene mine fylles opp er det fort å glemme at kroppen trenger tid når man får snusen på livet igjen. Kroppen trenger mer tid til å komme seg en det hodet gjør. Blitt ganske råtten etter å ligget så lenge etter alle operasjoner og infeksjoner over år. Å bare kjørt doning istedenfor å gå siste året. Så her trengs en god porsjon tålmodighet, noe jeg ikke har for tiden ;) å opptrening over en lang en er tydeligvis tingen. Må kanskje bytte litt på å gå å bruke doningen enda å spare kroppen å kreftene litt.

Siden jeg er operert for ulcerøs kollit kan jeg ikke ta voltaren for betennelsen da det fort kan bli galt for magen min, å sette i gang noe man ikke vil røre ved. Men fikk god smertelindring av min gode fastlege i dag. Han gjør virkelig alt for at hverdagene mine skal være så gode som mulig. Blir en stille og rolig bursdag i sofa kroken å spise opp litt kaker fra julen. Å mamma kom med kaker fra bakeriet.

Vondt å stå oppreist å det kommer hekseskudd når jeg leer på meg å går krokbøyd for å slippe de verste huggene med smerte så greit å ligge stille en stund.

Fikk en super overraskelse av mannen min til bursdagen min i dag disse fine mor/barn smykkene med gravering av navnene til barna mine på som jeg har ønsket meg så lenge. Da kan jeg bære med meg gutta mine overalt for bestandig :))

 

http://sml.snl.no/lumbago

lumbago

Innhold

UTTALE
lumbˈago
ETYMOLOGI
av lat. lumbus,'lend, hofteparti'

Lumbago, vondt i lenderyggen. Lumbago er ikke noen sykdom i seg selv, men et symptom som kan ha forskjellige årsaker. Muskelstramningene, som låser ryggen i en som regel litt foroverbøyd, skjev stilling, er en uvilkårlig forsvarsreaksjon mot en skade eller en truende skade i lenderegionen. Tilstanden utløses ofte av en bestemt bevegelse som ikke behøver å være særlig belastende. Slike smerter kalles ofte ryggkink eller bare kink. Pasienten kan på forhånd ha hatt dumpe smerter eller ømhetsfornemmelser som tilskynder til forsiktighet.

 

Årsaken kan være en liten fibersprengning i leddkapsler i ryggsøylen, slitasjegikt (artrose) i leddene mellom virvlene, lett trykk fra en mellomvirvelskive eller en myose. Myoser er ømme knuter i muskelvev, som holdes spente i lengre tid.

 

Behandlingen er i første rekke hvile og smertedempende midler, og av og til kan det gjøre godt å sprøyte inn bedøvende stoffer direkte i den stramme og ømme muskulaturen. Ispakninger kan virke lindrende i den akutte fasen. Noen ganger virker også en varmepute godt, men det viktigste er at pasienten lærer å bruke musklene i den hardt belastede lenderegionen korrekt. Pasienten må trene opp rygg- og magemuskler og spesielt lære seg riktig arbeidsteknikk og løftestillinger. Kiropraktorer behandler lumbago.

 

Lumbagoanfall har en tendens til å komme igjen, men bare i de færreste tilfellene utvikler det seg mer alvorlig isjias med smerter nedover i lår og ben. Bekhterev sykdom kan gi plager som minner om stadig tilbakevendende lumbago, men ved Bekhterev sykdom pleier plagene å gi seg når pasienten får beveget seg. En pasient med vanlig lumbago foretrekker vanligvis å holde seg i ro i sengen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits