Wow

7 desember 2013

 

 

Fant denne infoen på en gruppe å syns den var lett å forstå for oss med ulcerøs kollit og chrons sykdom og mange andre autoimmune sykdommer.

 Naltrexon har innvirkning på immunsystemet  og øker endorfin produksjon. Endorfinene  har flere virkninger enn bare å hemme smerter og ubehag. De stimulerer også immunforsvaret blant annet ved å øke antall T-lymfocytter (en type hvite blodlegemer). Ved mange inflammatoriske tilstander er det ubalanse mellom ulike typer T-celler. Det er vist at naltrexon bidrar til å gjennopprette denne balansen. Summen av dette er at naltrexon er med å hindre de ødeleggende inflammasjonssprosessene som er årsak til mange autoimmune sykdommer. 

Å denne forklaringen støtter jo også min egen teori om hvorfor jeg  har blitt så mye bedre enn før siden ulcerøs kollit er en autoimmun sykdom og betennelse i reservoaret er en betennelsestilstand.Ufattelig deilig hele vinteren i fjor å frem til nå har jeg vært helt avhengig av doningen for å komme meg ut av huset i frisk luft. I  dag tok jeg varmedressen og superundertøyet på for min første tur ut i skogen å sola med mamma på to år.

Bildet er tatt på Gjuvsjå i Tinn Austbygd hvor vi gikk en tur å koste oss med varm te og litt attåt.

Dette må være gevinsten jeg har ventet på i alle disse årene etter alle sykehusopphold og operasjoner på en sliten kropp.

Så er det bare å fortsette å lytte til kroppen, å ta de nødvendige pausene den vil ha for å bli enda bedre å sterkere.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits