Litt tilbake igjen

27 november 2013

 

LIVET SMILER LITT IGJEN


Bildet under er fra sommeren med hjemmesykepleie og intravenøst hjemme, da begynte oppturen å litt av kreftene å komme tilbake igjen.Hei igjen kjære lesere, dere vil ikke tro hvor langt nede av utmattelsen (me) jeg har vært etter siste infeksjonen i tarm reservoaret. Til slutt fikk jeg intravenøst hjemme for å komme meg på beina igjen når jeg var sengeliggende, da reservoaret funket dårlig å jeg flydde mye på do å mistet mye væske og salter og kreftene tok helt slutt. Jeg orket ikke reise på sykehuset å fikk tilrettelagt behandling her hjemme, som bidro til å spare krefter og energi til å bli sterkere igjen. Mannen min måtte hjelpe til med dusjing å jeg måtte sove nede i første etasje p.g.a. lite krefter å influensa symptomer i flere uker. Har også begynt på LDN (law dose naltrexone) igjen. Nå i mye mindre oppstart doser enn sist jeg prøvde å måtte slutte igjen fordi mage/tarm ikke tålte den så godt.. Nå blander jeg ldn ut i vann å tar den etter mat for at mage/tarm skal tåle den bedre enn sist gang. Med statdose på 0,25 mg å opptrapping av dosen hver tredje til fjerde uke 0,25 mg. hver økning. Pluss pred klysma ( kortison klyster) ved blødninger fra tarmen som oftest kommer når jeg blir for utmattet. lDN har nok hatt en positiv effekt både på me symptomene å mage/tarm infeksjonene.


 

Bildet under er tatt nå i november ute i frisk luft med doningen fra hjelpemiddel sentralen, på besøk å fikk smake på lefser av baksterdamene i bygda. Jeg er nå blitt så sterk at jeg kan gå korte turer på egne bein det er utrolig deilig. Men på lengre turer er doningen å varmeposen god å ha enda. Frisk luft er viktig for kropp og sjel.Nå er jeg da kommet opp i 3 mg. en hel tablett å formen er bedre igjen. Jeg har også begynt å ta ldn på morgen istedenfor kvelden å føler jeg har en mye mere positiv effekt av den da. De første dagene når jeg byttet til morgen dose hadde jeg på følelsen at jeg hadde tatt sovepille når jeg stod opp. Men denne "hang over" følelsen, kroppsverkingen og nattesvetten ga seg etter ca. en ukestid. Ved hver økning har me symptomene kommet litt mere tilbake men så kommer bedringen etter noen lunkne dager i sofa kroken/senga.

Bildet under er tatt nå, endelig kan jeg være med mamma på litt juleforberedelser igjen som utgikk helt i fjor jul. Jeg er egentlig veldig glad i denne høytiden å gleder meg over å kunne gjøre noen av de tingene som hører med om ikke alt. Mye avlastning med arbeidstol så man slipper å bruke så mye krefter på å stå oppreist. Dagene etter ble litt lunkne med 15 timer i senga om natten men kommer meg fortere på beina igjen nå enn jeg gjorde. Å det tror jeg faktisk er ldn som virker positivt på kroppen. Å jeg har funnet ut at starter jeg dagen på sengekanten med litt frokost å næringsdrikker med medisiner så funker kroppen bedre utover dagen.

Siden formen er bedre nå enn på lenge har vi kjøpt en liten "kone bil" til meg. Fint å kunne variere litt med bil å den elektriske kjøredoningen.


Tørr ikke love hvor ofte det blogges tar det som det kommer. Det er mye som har skjedd imens jeg ikke har blogget men tar det litt etter hvert. Så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan. Veldig opp og ned på dagene hvor mye tid jeg kan tilbringe på pc og tv.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits