Roligere forhold i reservoaret

17 juli 2013Vært stopp på bloggen en stund p.g.a. lite krefter etter flere år med langvarige infeksjoner å tarmutbrudd / betenelser. Omsider etter 2 1/2 år med infeksjoner å betenelser i reservoaret og ulcerøs kollit utbrudd i endetarm stumpen snur prøvene til det bedre. Håper jeg slipper noen nye mage/tarm oppbluss nå nær fremtid. Med mye medisiner, intravenøst væske og salt tabletter, dårlig opptak av vitaminer i en syk tarm, smerter å sykehus innleggelser blir så store påkjenninger på kroppen over tid. Så nå håper jeg på en roligere fase enn på mange år så kroppen rekker å bygge opp litt krefter igjen før stormen braker løs igjen holder med lett bris nå for en stund. 

Kan nå gå en liten tur på egne bein kanskje en gang i uken eller to, men mage/tarm blir fort urolig å do flygingen er i gang ved litt for mye aktivitet eller gåing. Suser på her hjemme litt om dagen, men trenger mye hvile for å holde mage/tarm i ro så ikke næringen går alt for fort igjennom det systemet som er igjen etter fjerning av hele tykktarmen, tre meter tynntarm, nesten hele endetarmen og galleblæra. Å slå meg til ro med  at jeg trenger mye hvile å rolige dager for at kroppen skal klare  å fugere. Operasjonene var livsviktige å ting er ikke reversible.Satser på å kjøpe meg en liten bil fiat 500 istedenfor den elektriske doningen fra hjelpe middel sentralen. Så jeg kan ta meg noen kjøre turer ut av bygda iblant. Gjør godt for kropp og sjel å møte folk å være litt aktiv i de periodene hvor Sykdommen er i en rolig fase. Så gleder meg til det etterhvert. Men nå har jeg det godt her hjemme på verandaen min.Å fyller på med masse gode næringstoffer for å holde vekten oppe. Å pencelin å kortison når det trengs å slå ned et oppbluss som er på gang. Utrolig glad for modulen næringsdrikker for ibd pasienter å andre flytende nærings måltider lettere å ta opp flytende når tarmen er i en dårlig periode av ulcerøs kollit å infeksjonene herjer i reservoaret mitt og endetarm stumpen som står igjen. Å man ser ikke så syk ut når man ikke blir så tynn, før når jeg ikke hadde næring flytende så jeg mye sykere ut fordi jeg var så tynn å det er godt å slippe. Å jevnlige påfyll med intravenøst væske og elektrolytter gjør sitt for kroppen sammen med vitamin sprøyter å andre kost tilskudd.

HA EN FLOTT SOMMER VIDERE ALLE SAMMEN KOMMER TILBAKE OM EN STUND HVIS FORMEN HOLDER SEG MED LITT OPPDATERINGER FRA MIN SIDE.

Flotte innlegg som sier mye om det å leve med mage/tarm sykdom, ta en titt på lenken under til Ingrid Melkersen sin blogg <3

http://www.ingridanette.com

2 kommentarer

Livsrom

17.07.2013 kl.17:45

Det gleder meg virkelig å høre at det går bedre med deg:) Skrekkelig å leve et liv der man føler man bare eksisterer, og alle krefter går med til å bekjempe sykdom.

Nå håper jeg inderlig at det fortsetter i det gode sporet. Foltt at du får bra oppfølging:)

Ha en fortsatt fin sommer:):)

Klem<3

Tornerose

18.07.2013 kl.12:08

Livsrom: Hei ja takk for det er godt å iallefall kunne susle på litt her hjemme. Blir ikke så mye utenfor tomta enda men det kommer nok det også igjen håper jeg. God sommer til deg og.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits