Blogge litt

2 juni 2013

 

Selv om dagene er bedre enn på lenge er kreftene enda få. Å jeg må velge litt aktivitet, mye blogging, pc og tv sliter på hode å øyne når man har lite krefter å gå på, å søvnen blir dårligere. Rart at jo mere gåen å sliten man blir jo dårligere sover man :( Så begrenser det litt til fordel for en tur ut i frisk luft med kjøre doningen noen dager i uken. For mye aktivitet setter også fart på mage/tarm å væsketapet blir større. Å jeg føler meg fort mere sliten og syk, så føler meg "friskest" med rolige dager.

Mere bevisst på kroppens signaler å hviler når det trengs. Om det så er timer, dager eller uker. Etter aktivitet er det alltid hvile. Har kroppen min å meg det dårlig tar jeg hensyn til det. Et godt samarbeid mellom kroppens signaler å meg er viktig for å bedre livskvaliteten min.


Som regel får jeg synonympreparatet til Imodium på resept som heter loperamid, men merker forskjell imodium hjelper mere på mage/tarm, jeg trenger ikke ta like mange hver dag av imodium. De sier at dem skal være like samme virkestoffene i dem, men er det det tro ?

http://www.felleskatalogen.no/medisin/imodium-mcneil-560028

http://www.felleskatalogen.no/medisin/loperamid-mylan-561091

Brukt mye imovane for å sove godt å bli skikkelig uthvilt. Det sies man ikke skal bruke den for lenge om gangen. Prøver meg på valerina natt fra apoteket som fås kjøpt uten resept. Valerina natt er et tradisjonelt plantebasert legemiddel til bruk ved lette søvnforstyrrelser. tester det ut litt å ser om det kan hjelpe på søvn.

http://www.felleskatalogen.no/medisin/imovane-sanofi-aventis-560033 

Godt å bli litt bedre å ha dager hvor man kan lage litt ekstra god mat med familien å kose seg til bords på en fin søndag. Et godt måltid med familien er verd å velge som en aktivitet på søndag.

  

7 kommentarer

Livsrom

02.06.2013 kl.17:04

Det gjør vondt å lese hvordan du plages:( Føler med deg, men har sikkert ikke evne til å forstå fullt ut. Så fint at du har vett til å samarbeide med kroppen, det er noe jeg har store problemer med. Føler at kroppen er en stor sviker som ikke vil følge med på det jeg ønsker å gjøre.........

Beundrer dem som får det til!!!!

Min menig er at kronisk syke bør få de medikamentene som fumgere best! Jeg tror det er vanskelig å sette seg inn i hva en slik situasjon innebærer for de som ikke har prøvd det. Skulle vi ikke ha råd til å gi de / (oss) en best mulig hverdag???

Ønsker deg en fortsatt fin søndag:):):)

02.06.2013 kl.17:46

Tusen takk for det Livsrom. Enig med deg vi burde få det vi selv mener er best. Er vi som kjenner det på kroppen som vet best hva so. fungerer bra. Har ikke vært så flink å lytte til kroppen før jeg heller. Å det er ikke alltid lett å begrense seg så mye som man må. Nå har jeg brukt 2 1/2 år siden siste infeksjon i reservoaret på å komme meg litt tilbake til hverdagen å livet. Så nå tørr jeg rett og slett ikke presse kroppen som før lengre. Etter 14 år kronisk syk er kropp å sinn sårbart.

Miss HaDa

03.06.2013 kl.23:09

Åh æsj, synonympreparat er bare dritt! Jeg har også merket dårligere effekt av andre medisiner, den jeg fikk for Imodium prøvde jeg aldri. Har fått fastlegen til å lage ny resept til meg nå hvor det står at jeg ikke skal bytte! Han var enig med meg at apoteket er teite, så dert var ingen problem å få byttet :p

Tornerose

08.06.2013 kl.10:41

Så godt å høre du har legen din med deg misd HaDa. Da blir ting litt enklere. Jeg kommer også til å be om å slippe disse "billige synonym" preparatene.

frode

11.06.2013 kl.23:27

Litt interessant å lese bloggen din. Har hatt UK noen år nå. Prøvd diverse medikamenter som enten ikke fungerer eller som jeg har blitt dårlig av. Ikke noe moro, men i fjor startet jeg på metotreksat. Tok ei sprøyte i uka. Etter ca halvt begynte den å ta effekt og jeg begynte å føle at jeg kunne bevege meg utenfor husets 4 vegger. Men ble etterhvert dårlig av det så jeg ble nødt til å stoppe. Men det positive var at inflammajonen hadde gått såpass ned at jeg kunne fortsette med entocort lokalt, som er et veldig mild preparat. Vel og merke så blir jeg ikke helt kvitt betennelsen så det er snakk om å trå til med noe hardt igjen. Uansett. Kjenner meg igjen med tanke på energi-nivåer som du snakker om. Stå på. Ikke gi opp :)

Tornerose

12.06.2013 kl.20:02

Tornerose

12.06.2013 kl.20:04

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits