Lytt til kroppen for en gang skyld

25 april 2013

 

Ble en luftetur på doningen min i skogen idag. Deilig å komme seg ut en tur etter mye hvile. Prøver å hvile mye ute i solstolen i frisk luft ikke bare ligge inne, deilig å få litt farge i fjeset selv om man ikke er helt i form. Begynte på en 14 dagers kur med pred clysma kortison for å roe ned betenelsen/infeksjon i reservoaret. Føler meg bedre når jeg tar det helt rolig i eget tempo. kroppen min er sliten etter alle påkjenninger å må få lov å være syk. Ro å hvile å påfyll iblant gjør godt siden jeg ikke klarer å ta opp nok væske og salter etter fjerning av tykktarmen. Å nå jobber legen med å få åpen retur til sykehuset for påfyll av både væske, salter, elektrolytter og glucosevann( sukkervann for energi). Slik at jeg selv kan prøve å regulere hvor ofte jeg trenger påfyll for å få litt livs kvalitet. Har vel i alle år prøvd å være "friskere" enn det jeg er. Så nå følger jeg magefølelsen å lar kroppen få tid til å pleie seg selv for en gang skyld å ikke bruke krefter jeg ikke har.

Godt med den elektriske doningen " beina mine" nå om dagen, bruke de gode dagene på noe godt for kropp og sjel enten i eget selskap eller i lag med andre.

Deilig i skogen i Austbygda når våren kommer.

Å hvile når jeg trenger det, kanskje jeg da blir sterkere på sikt hvis jeg sparer litt av det kroppen min geier å ta opp av næring og væske.

 Å samtidig bruke de gode dagene til små aktiviteter  med mye hvile som kjennes greit ut for kroppen enten da sosialt eller fysisk aktivitet etter mine egne grenser.

Fylle på med mye næring og energi.

Om kroppen blir vissen å nummen for krefter nesten med en gang må jeg lære meg til å heller prøve igjen en annen dag. At det ikke er noe som heter SKAL BARE SKAL BARE. Runde av aktiviteter så fort man kjenner at kroppen sier stopp kan nok være lurt en stund nå.

Brukte doningen på plen i sola å raket en liten flekk i hagen å lot resten stå. Viktig å gjøre litt bare for å få litt bevegelse i kroppen. Gutta her hjemme var flinke å raket det som skulle rakes foran huset å det andre får bare ligge å gå i gressklipperen å bli næring til jorda etterhvert som sommeren kommer.

Så håper jeg at en liten spire av energi og krefter begynner å spire i kroppen min også etterhvert. 

 Kjenner jeg har fryktelig lite å gå på av egne ressurser for tiden så nå avsluttes bloggen min middlertidig. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits