Sykehus opphold, bedre nå.

17 april 2013

Sykebilen hentet meg forrige tirsdag. Akutte mage/tarm smerter. Pouchitt( betenelse/infeksjon) i reservoar og tarm sjøter, oppblåste tette tarmer. Irritasjon venstre eggstokk med lett feber. lyssky, vondt i hodet med store smerter. LDN oppstarten ble for tøff for kroppen. 6 dager med intravenøst ringer, glucose(sukkervann,energi) og Flagyl pencelin uten fast føde. Sterke smertestillende intravenøst å sluttet på ldn. Roet det seg igjen å formen er bedre enn på lenge. Lå på enerom uten lyset på å hvilte så mye som mulig, uten tv å holdt sengen. Tror både sukkervann for energi og penecilin hjalp. Å sove medisin for god hvile om natten, fortsetter med det hjemme en stund også så jeg får mange gode timer hvile og søvn hver natt. Opptaket av væske og næring har nok vært enda dårligere enn det pleier p.g.a. forverring ved oppstart av ldn,  jeg var allerede på grensa til å være dehydrert igjen (uttørket).

Vært ut av bygda med ene sønnen min i dag å kjøpte sko, kjørte 6 mil selv. Har bare hatt noen dager innimellom ute i frisk luft i nærmiljøet å stort sett husbundet i perioder. Ikke engang kunne unnet meg syklubb med damene p.g.a. overbelastning. Kun vært ute av bygda ved sykehus besøk etc.i taxi. Fantastisk å føle at man kan være til stede litt i hverdagen til de man er så glad i igjen. Må rasjonere energi bruken veldig. Å bruke energi å krefter på de rundt meg å det jeg savner mest. Håper virkelig dette er oppturen jeg har ventet på så lenge. At jeg kan fungere litt i hverdagen igjen. Hjelper veldig med avlastning i huset av hjemmehjelp. Å ny vaske maskin å tørketrommel i en maskin er genialt for å spare krefter. Slippe å bære de våte tunge klærne å henge opp alt man vasker. Den elektriske kjøre doningen gjør at jeg kommer meg ut mye oftere i frisk luft enn før. Ellers er bilen et flittig fremkomstmiddel også for å spare krefter, når jeg er i form til å kjøre bil i trafikken.


ØNSKER ALLE EN FLOTT VÅR.  

2 kommentarer

Jorun

20.04.2013 kl.19:17

Heisann! Føler bare jeg må si først du har en enormt fin kvalitetsblogg. Blir lykkelig når jeg finner gode blogger som denne fordi altfor mange bloggere tar bloggen useriøst og bare publiserer teite ting! Jeg skal kanskje bli fast leser her. Håper du blogger leeeenge! Jeg blogget ofte før, men sluttet en periode fordi jeg fikke så mange dumme kommentarer! Men nå har jeg begynt litt igjen, men har med passord bare fore vennene mine! Men du må ikke slutte. Du må blooge 4ever!! :D Men du. Jeg har noe til deg forresten. Det er en sånn konkurranse jeg akkurat deltok på selv. Den er sinnsykt bra. Du kan vinne masse kule ting, for eksempel ipad som er helt perfekt for meg fordi jeg er helt addicted av apple produkter og mac'en min! Hehe!! Men kanskje du har mer lykke, enn meg?! Delta da! :-P

20.04.2013 kl.22:52

hei Jorun takk for fin kommentar. Noen ganger blogger jeg ofte og noen ganger litt sjeldnere. Siden formen varierer å tv å pc tar mye tid å energi. Men syns bloggen hjelper meg. Og forhåpentligvis andre også. Fint at du blogger for dine venner iallefall.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits