intravenøst jern

2 april 2013

Påfyll med intravenøst jern på Rjukan Sykehus, taxi til sykehuset siden jeg ikke kan kjøre så langt selv fordi jeg er så utmattet av mage/tarm sykommen min nå .Jeg fikk to poser ( dobbel dose) i dag siden legen syns jeg burde prøve det. P.g.a mage/tarm sykdommen ulcerøs kollitt tappes jernlageret sakte men sikkert. Mage/tarm spesialisten min har nå sagt at jeg skal sjekke jernstatus en gang i mnd. Å jeg skal ikke under 15 i ferritin før jeg får intravenøst jern. Mage/tarm syke skal ikke ha jern i tabletter da det er som gift for tarmen min.

Ferritin er en blodprøve som forteller om jernnivået i kroppen

  • Menn: 25?200 µg/L
  • Kvinner: 15?150 µg/L

Fint at de nå følger med så jeg ikke detter for langt ned før påfyll å ender opp med blodoverføring. Noe har forandret seg i kroppen min siste årene siden jeg ikke får den siste energi boosten når lagrene er fylt opp igjen. Fint å få hjelp til alt man kan gjøre noe med på veien opp igjen. Tror også LDN medisinen begynner å få litt effekt både på mage/tarm sykdommen og me`n.

NÅ ER JEG SLITEN ETTER SYKEHUS VISITTEN Å TAR RESTEN AV DAGEN PÅ SOFAEN Å SIKKERT MORGEN DAGEN OGSÅ VIL JEG TRO. Tar som regel noen dager å komme seg litt igjen etter en tur ut av huset.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits