Oppvasken fikk stå til dagen derpå

11 oktober 2012

 

Balanse mellom aktivitet og hvile er ikke alltid like lett, men håper nå at jeg begynner å få taket på det.
Hadde virkelig en fin dag i går med tantebarnet mitt å suppe koking. Men når middagen var servert å spist var det jammen ikke mye krefter igjen til oppvasken gitt. Så for at jeg skulle en liten tur ut på symøte 1 1/2 time i går så ble oppvasken stående til dagen etter siden jeg måtte velge aktivitet å ikke hadde kefter til begge deler. Egntlig var det min tur til å ha syklubben med det kjenner jeg at må vente litt blir for fort sliten å må ta ting i mitt eget tempo om dagen. Å da er det letter å ta en liten tur ut enn å skulle ha klubb hjemme, det får heller kanskje bli neste gang det er min tur alt til sin tid. Men veldig koselig å møte sydamene i går, selv om jeg ikke hadde med meg hekletøyet mitt, blir nok med å sitte å kose seg med te å litt skravling. I dag har jeg også bare slappet av med tantebarnet mitt å kost meg på kafe en liten tur. Så reiste han bort til mormor en tur så jeg kunne hvile litt, så ses vi igjen til middag. Så var det hjem å få unna all oppvasken til middagen skulle lages i dag igjen. Men tror jeg har blitt flinkere nå enn før til å stoppe når kroppen sier fra med enten utmattethet eller hodepine mage vondt etc. å ser ut som jeg kommer meg litt fortere til hektene igjen når jeg virkelig lytter til kroppens signaler å hviler når den trenger det. Noen dager hele dagen å andre dager litt mindre hvile å litt aktiviteter ved siden av. Finne en balansegang som fungerer for kroppen å meg. Men jmmen er det vanskelig når man er "kronisk sliten nesten hele tiden" pga. ulcerøs kolitt.

Fatique (utmattelse) er noe som gjerne blir din følgesvenn når man sliter med kronisk inflammatorisk tarmsykdom slik som ulcerøs kolitt og chrons sykdom. Man må rett og slett lære seg å leve på nytt og på en annen måte enn før. 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits