i går og i dag

28 september 2012

Hadde en god dag i går etter mange dårlige dager. Var veldig spent på dagen i dag etter litt aktivitet i går her hjemme. Virker som en natt med god søvn og mye hvile siden turen på markedet lørdag begynner å hjelpe litt. Men i dag har jeg ikke gjort noe spesielt bare slappet av. Siden jeg ble så dårlig etter lørdagen å bare har vært her hjemme foruten en tur på butikken. Så gikk jeg bort til en god nabo å pratet litt å fikk meg en kopp te i dag, man blir lei av bare å være innenfor tomten her hjemme når man er så dårlig. Deilig å se andre å prate litt "dameprat" også.

La ut et bilde over her fra i dag. Endelig orket jeg å dusje å stelle meg litt siden smertene nå har roet seg en del og hodepinen er nesten borte i dag. Utrolig hvor mye bedre man føler seg når alt slipper litt taket å man kan sove litt også. Bildet under er tatt før i uken bare for å vise forskjellen på dagene mine. Å hvor godt det faktisk syns man blir sliten og dratt i trynet å mørk under øynene rett og slett.

Sikkert vanskelig for de utenfor som ikke kjenner hvordan jeg har det i en kronisk syk kropp. Man blir forferdelig sliten av det. Men så ser jo ikke så mange meg på de dårligste dagene/periodene heller. Siden da har jeg nok med å være hjemme å hvile å susle litt her å komme meg til hektene igjen.

Så er det bildet helt i bunn her som er tatt tidlig i sommer hvor formen var en del bedre. Å da ser jeg litt friskere å finere ut også. Syns det er så dumt at jeg skal se så "gammel og tynnslitt" ut når disse periodene med mye smerter etc varer så lenge av gangen.
Men er jo ikke rart når man får en kraftig infeksjon som da gjerne varer i nesten to år før man får bukt med den. Og i tillegg går med alvorlig ulcerøs kollit (betenelse) som også gir utslag i kroppen ikke bare i tarmene og magen. Å man stort sett har levd med "omgangsyke" i 12 år da begynner det å dra på. Andre blir slitne etter 1 uke med doflyging. Vi har absolut lov til å klage litt ja det syns jeg virkelig. Vi ibd pasienter er og blir noen tøffinger.

For å overleve denne tøffe hverdagen må man : TA GODT VARE PÅ DE GODE DAGENE Å NYTE DE Å TENKE AT EN SLIK DAG KOMMER IGJEN, MEN MAN VET BARE IKKE HELT NÅR OG HVOR. KANSKJE I MORGEN, OM EN UKE ELLER TO ELLER OM MÅNEDER ELLER I HVERSTE FALL ÅR.

Å nå skal iallefall jeg nyte en fin god dag med familien i kveld og en god middag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits