Nedtrapping ?

26 september 2012

Satt i går å leste vedlegget til noen av medisinene vi får mot ulcerøs kollit og chrons sykdom. Siden jeg nå har fått time til test for astma alergi pga. utmattelse og tørrhoste som gjerne blir forverret ved fysisk anstrengelse. Å man kunne se små forandringer i lungene på røntgen.

Men skeptisk blir jeg når jeg begynner å lese vedlegget til pentaza stikkpiller 1 g. De vanlige bivirkningene som diarè, kvalme, oppkast, magesmerter,hodepine og hud utslett visste jeg godt om. Siden det er akkurat disse symptomene fra medisinene som gjør det vanskelig å skille bivirkninger av medisiner og symptomer på forverring av selve sykdommen.

Men på da sjeldne bivirkninger som da KAN FOREKOMME står det da: betenelser i hjertemuskel og hjertepose, og påvirkning av/betenelse i bukspyttkjertelen(DET HADDE JO JEG I VINTER) som resulterte i å fjerne galleblæren.

Og igjen da på SVÆRT SJELDNE bivirkninger som man også ikke skal utelukke helt at kan forekomme står det da: endringer i blodbildet( anemi(DET HAR JEG OGSÅ HATT MYE), nedsatt nervefunksjon i armer og ben, påvirkning av lever og nyrer, misfarging av urinen og da ALLERGISKE LUNGE REAKSJONER inkludert bl.a. tungpustethet, hoste og betenelse i lungevev ( som passer mine symptomer i dag)muskel og leddsmerter(som også har blitt forverret) samt håravfall.

Så nå sitter jeg da med en dårlig følelse overfor symptomene jeg blir utredet for i forhold til da astma og eventuelt en me diagnose. Mitt hodes tanker svirrer da rundt disse bivirkningene av medisiner jeg har gått i flere år på i store doser. Kan de ha noe med alt dette å gjøre blir jo da mitt spørsmål ? etter mye tankespinn i hodet mitt. Men jeg har trappet ned fra 3 pentaza om dagen til 1 pentaza om kvelden å håper det skal gå bra. Skummelt å kutte ut medisiner også pga. bivirkninger siden da kan jo ulcerøs kollit få et nytt stort utbrudd igjen å da kreves det jo enda mere medisiner for å roe det ned igjen til slik det er i dag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits