Er det ulcerøs kollit som gjør dette

september 2012

Kan det virkelig være ulcerøs kollit som gjør at jeg føler meg både syk og utmattet. Tross operasjoner og fjerning av betennelsestilstander i kroppen. Dagen i dag er stort sett blitt i sofa kroken foruten når jeg spiste fiske middag med mamma. Prøvde å susle på litt i hagen men det gikk ikke. Da kom den sliten/vissenheten fort tilbake tross all tiden i sofakroken. Ble heller ingen dusj i dag å hodepinen vedvarer enda 4 dager nå tror jeg. Å dårlig søvn og problemer med å sovne hjelper ikke akkurat på formen.

Vet det er et gjentagende problem for oss som sliter med inflammatorisktarm sykdom som ulcerøs kollit og chrons sykdom. Men nå har infeksjon i reservoaret roet seg og magen er også rolig. Energiløsheten har før pleid å følge magen. Men som legen sa så kan jeg ha pådratt meg kronisk utmattelse pga. 12 år med mye alvorlig sykdom og operasjoner pga. ulcerøs kollit, at kroppen nå sier stopp og trenger en pause etter hardkjør med å " holde seg oppegående" tross sykdom og smerter.

Gleder meg egentlig litt til å komme inn på sykehuset neste mandag. Kanskje jeg blir litt klokere da etter prøver og tester.

MEN TROSS ALT EN STILLE ROLIG DA ALENE PÅ SOFAEN I DAG GJØR GODT NÅR MAN IKKE HAR SÅ MYE OVERSKUDD.

 

2 kommentarer

Sofie

10.09.2012 kl.09:33

Hei :) fant bloggen din for noen dager siden.. flott at du skriver om hverdagen din med en sykdom flere sliter med. (meg selv innkludert) Er student og ble diagnosiert for snart 1 år siden. Sitter nå på skolen i tysktime med en magekrampe som er fryktlig vond! :( Hvilke medisiner går du på? Har gått Merzevant siden forgie vinter og er ikke sikker på om det funker ordentlig..

10.09.2012 kl.11:55

Hei Sofie akkurat nå går jeg på pentaza stikkpiller( lokal behandling) men suplerer med pred klyzma i dårlige perioder( kortison klyster) og flagyl ved behov( penicilin) mot infeksjoner. Ser du bruker merzervant den har ikke jeg prøvd. Men kikk på bivirkningene i pakningsvedlegget om det står om vobdt i magen/kramper og diare. Gjør det i veldig mange medisiner mot ulcerøs kollit noen ganger blir det faktisk vanskelig å skille mellom symptomer på oppblussing å bivirkninger på medisiner. Du kan jo spørre legen om å bytte til et annet merke. Håper dette gir deg litt svar. Trist å sitte på skolebenken slik.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits