Innleggelse Medisinsk avd.

september 2012 

Da kom brevet i postkassen fra Notodden sykehus om innleggelse i medisinsk avd. for videre utredning i forhold til ulcerøs kollit. Og i forhold til da en langvarig utmattelse som da ikke helt følger ulcerøs kollit slik som den har gjord før i tiden. som regel kommer mere krefter og energi tilbake når magen/tarmene går inn i en roligere fase av ulcerøs kollit, men ikke denne gangen i vinter ble det også operasjon hvor de måtte fjerne galle blæren pga. gallestein å dårlige lever prøver å betennelse på bukspyttkjertelen. Men om dette har noe med ulcerøs kollit å gjøre fikk jeg aldri helt svar på. Men i sjeldne tilfeller ved alvorlig ulcerøs kollit slik som jeg har da hatt siste 12 årene så kan man oppleve slike senskader eller da sensykdommer som kommer med årene. Men etter da en kraftig infeksjon i reservoaret som de laget etter fjerning av hele tykktarmen i 2006/2008 å denne galleblære operasjon hvor det da gikk lang tid etterpå hvor jeg ikke kom meg på bena igjen, har liksom aldri kreftene kommet tilbake igjen. 

Å siden denne utmattelsen hemmer hverdagen min selv om jeg ikke jobber i tillegg vil de nå ta en del prøver å tester imens jeg er innlagt, slik at jeg da slipper all reising frem og tilbake og de kan følge mere med på meg hvordan jeg fungerer etterpå. Blant annet skal de ta en sigmo scopi, det vil si at de setter et klyster å titter opp i resten av endetarmen som står igjen å opp i reservoaret for å se om det er aktiv ulcerøs kollit eller infeksjon i reservoaret mitt igjen slik som i vinter. Er det ikke det skal jeg igjennom en del tester i forhold til hjerte og lunger, blant annet røntgen av lungene og litt testing på sykkel for å teste utholdenheten min. Så nå skal de da til bunns i hvorfor jeg hoster mye ved fysisk aktivitet og blir unormalt fort sliten, mange med kronisk inflammatorisk tarmsykdom sliter mye med utmattelse og trenger mye hvile. Men tarm spesialisten jeg snakket med nå sist gang kunne ikke sjønne at jeg ikke skulle kunne ha en grei hverdag når jeg ikke jobbet ved siden av lenger. Å i forhold til prøve svarene er magen i en rolig fase nå for tiden å energien burde kommet litt tilbake. Men blir spennende å høre hva de kommer frem til på sykehuset. 

Håper bare ikke det er aktivitet fra ulcerøs kollit eller infeksjon i reservoaret som skaper problemene mine nå, siden da må jeg vurdere å legge ut til stomi igjen permanent. Håper egentlig litt på at han andre spesialisten som henvendte meg til Notodden er inne på rett spor : at kroppen min er skikkelig sliten å kjørt av 12 år med alvorlig sykdomsaktivitet fra ulcerøs kollit og mange store mage / tarm operasjoner. Å både lekser skolegang og jobbing i tillegg til sterke medisiner. At kroppen nå rett og slett har satt en stopper selv å "lagt meg litt i dvale" at det er derfor jeg kan gjøre mye mindre enn før når jeg har vært syk, å blir veldig for sliten, utmattet og føler meg da veldig syk å magen setter i gang å jeg flyr på do igjen å blir enda mere tappet for krefter. 

Men uansett går det opp og ned med dårligere perioder og bedre perioder hvor jeg klarer å gjøre litt mere. Men hvis jeg da har en god dag så får jeg som regel igjen for det et par dager etterpå, hvor jeg da blir kjempe sliten å bare vil hvile. Men nå syns jeg selv at jeg har blitt litt bedre den siste uken egentlig siden jeg nå har fått gjort litt mere her hjemme iallefall. Men må jo da droppe andre aktiviteter til fordel for hjemmet å de rundt meg her. Men det er jo også det viktigeste å kunne lage litt mat å stille opp litt for barna og mannen min. 

Men håper på sikt at jeg kan få ladet opp batteriene litt igjen å kan få litt mere å gå på før det når krise punktet igjen. Så det blir en spennende tid fremover nå å håper på litt hjelp og veiledning fra sykehuset nå fremover. så TVI TVI KRYSS ALLE FINGRE OG TÆR FOR MEG JEG LEVER I HÅPET OM Å KUNNE LEVE LIVET LITT MERE ENN JEG NÅ KAN GJØRE.

 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits