Da begynner jo påsken å nærme seg for de fleste :)

   Første gang publisert påsken 2011               

Påsken for meg kan være en stor prøvelse når det er snakk om mye god mat og drikke i godt selskap siden det er en koselig tid med litt ekstra tid til familie og venner. Men derimot magen oh tarmene mine er ikke så glad i denne tiden siden da bryter man ofte ut av den vante døgnrytmen sin noe som jeg merker veldig godt på magen til tider. Magen blir mere urolig og mere toalettbesøk og diare, så her er det bare å holde seg i nakkeskinnet å komme seg til sengs ved normale tider og ikke skeie ut for mye med god mat og påske goddis for det om det kan friste aldri så mye. 

Husker et år etter jeg ble syk av ulcerøs kolitt som påsken kom og jeg lå på sykehuset og var dårlig. Jeg trøstet meg da med et flott stort påske egg som viste seg å gjøre vondt verre egentlig men det visste jeg ikke den gangen da alt var så nytt for meg. Den påsken kom jeg meg jo aldri hjem igjen fra sykehuset heller før påsken var slutt siden jeg hadde så mye blødninger og diare med væsketap at jeg måtte bli å få intravenøst hver dag og natt. 

Butikkene har jo mange gode fristelser i hyllene og jeg er forfærdlig glad i masjipan men det er ikke magen min så det er fy fy egentlig. Men noen ganger bare må jeg smake litt bare en liten bit for å kjenne hvor godt det er ;)) og noen ganger spiser jeg litt for mye masjipan og vips så sitter jeg på do om igjen og om igjen :( så da angrer jeg like mye hver gang på at jeg bare måtte smake litt:(

Men som sagt nå har jeg da lært sykdommen min å kjenne så mye goddis med sukker er da ikke å anbefale for meg ihvertfall :) så da får man være litt kreativ ;)

Jeg var i fjor påske på en helsekost butikk i Kongsberg som heter røtter og kjøpte økologisk mørk sjokolade uten sukker som jeg da smeltet i en sjokoladesmelter og tilsatt litt saft fra appelsiner og litt appelsin biter og noen med bare sjokolade og litt søtningsmiddel i. Men det søtningsmiddelet fikk jeg nok litt luft i magen av så i år får jeg prøve å finne noe annet som kan erstatte det. Tenkte kanskje jeg skulle prøve med litt økologisk rør sukker siden det er litt bedre enn hvitt sukker :)

                        

                       Ønsker alle en riktig fin påske kose dere masse ;))Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits