Blodprøve verdiene stiger fortsatt pga. flytende kost

mai 2012Ringte med legen i dag å sjekket blodprøve svarene å tre uker uten mat med bare næringspulver for ibd ( kronisk innflammatorisk tarmsykdom ) har vært verd det. Betennelsen har roet seg pga. at tarmene ikke har hatt noe påkjenning av avfallatoffene som tarmene skal kvitte seg med, når man går på kun flytende diett er slimhinnene i fred å ro å ikke blir skadet av fordøyelsen av mat. Å da begynner heller ikke immunforsvaret å jobbe på høygir å angripe friskt vev.

Verdiene både på stoffskifte, blodmangel, jern mangel, elektrolytter (vitaminer og mineraler) kalsium, b vitaminer og lever prøver var tilfredstillende, både jern lager og b vitamin var bedre enn så lenge de kunne huske. Å jeg har da gått opp fra 52 kg til 57 kg når det er lettere å ta opp næring fra flytende næringsdrikker enn fast føde og når jeg ikke flyr på do 10/12 ganger i døgnet med diare og væsketap så hjelper det jo veldig. Nå kan det ta litt tid før kreftene og energien kommer tilbake siden kroppen først skal forsyne fettlagrene, så skal også musklene i kroppen ha sitt og så til slutt det lille reservelageret med energi som jeg da ikke har hatt på flere år.  Men nå skal jeg fortsette med næringsdrikker å tilføre litt og litt mat etterhvert som ukene går for lettere å kunne se hva jeg tåler å spise å hva jeg ikke må spise. 

Så blir det da spennende å tilføre kroppen næring igjennom fast føde å se om alt da blusser opp igjen å ulcerøs colitten våkner til live.Skal  ta det veldig forsiktig å både spise litt å drikke flytende næring i tillegg. Og nå har selvfølgelig en del av meg lyst til å begynne å spise litt igjen men samtidig så har det vært utrolig deilig å slippe å fly på do hele tiden med diare, væsketap og vondt i magen hver gang man har spist så en del av meg har da ikke lyst til å begynne å spise igjen. 

 

2 kommentarer

Solveig

30.05.2012 kl.11:12

HEI :) Dette går rette veien for deg Hilde. Det må være godt å kunne få litt gode tilbake mld på alle prøvene . Håper det går bra,når du skal spise litt meir mat etter hvert.

Men det ser jo fint du no.Så da krysser eg fingra for deg vidre på denne kuren. Klem

Tornerose

30.05.2012 kl.11:24

tusen takk for det Solveig :) ja jeg skal være veldig forsiktig så jeg klaer å skille mellom hva jeg kan spise og ikke.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits