Spennende forskning 

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/naturmiddel-effektivt-ved-tarmsykdom/

Naturmiddel effektivt ved tarmsykdom?

Et soppekstrakt har vist en effekt ved inflammatorisk tarmsykdom ? uten at det er påvist alvorlige bivirkninger.

 

Det kommer fram i doktorgradsarbeidet til lege og forsker Dag Tidemann Førland, som forsvarer sine funn i dag  9. desember under en disputas ved Oslo universitetssykehus Ullevål.

Naturpreparatet han har prøvd på pasienter med ulcerøs colitt og Crohns sykdom består av et ekstrakt fra soppene Agaricus blazei Murill (82,4 prosent), Hericum erinaceum (14,7prosent)  og Grifola frondosa  (2,9 prosent).

Betennelsesmarkør redusert
Pasienter med inflammatorisk tarmsykdom  står på medisiner som kan gi alvorlige bivirkninger og noen pasienter mister effekt etter lang tids behandling.

Gjennom sin studie har Tidemann Førland vist at flere cytokiner i blod, deriblant proinflammatoriske, nedreguleres for både ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Nivået av den  inflammatoriske granulocyttmarkøren calprotectin i avføringen reduseres hos pasienter med ulcerøs kolitt  som følge av tolv dagers tilførsel av soppekstraktet.

Tarmceller utvikler større toleranse?

 

Legen opplyser at en mulig virkningsmekanisme er at celler i tarmen som presenterer antigen, utvikler større toleranse og demper inflammasjonen.

Hans perspektiv er at soppekstaktet kan brukes som støttebehandling hos pasienter med inflammatorisk tarmsykdom. 

? Det gjenstår imidlertid å gjennomføre en randomisert studie med soppekstaktet sammenlignet med placebo, framholder han i anledning disputasen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits