Spennende dag i morgen. Min første time i samtale terapi.

 

14 april 2012

I morgen klokken halv elve skal jeg i samtale terapi for første gang etter jeg fikk diagnosen ulcerøs kollit. Først og fremst skal vi snakke litt om hvordan man skal takkle at andre folk lurer på hvorfor jeg ikke klarer å jobbe. Alle sier til meg at: du ser jo så frisk ut. Men det er jo bare utenpå jeg kjenner godt hver eneste dag at jeg har en kropp som ikke er frisk. Å det at jeg føler meg litt ugle sett etter jeg ble 100% ufør så fort man er ute en kveld på syklubb eller går seg en liten tur til butikken så tror folk at man er frisk igjen. Men de ser jo ikke alle timene hver natt med mye søvn og mye hvile hver dag i sofa kroken for å ha energi nok til å få litt livskvalitet også. Andre ser meg bare når jeg er på mitt beste men ikke når jeg klmmer hjem å kanskje må bruke dager/uker på å komme meg igjen etter fysisk aktivitet. Å det å leve med en kronisk fordøyelsesykdom kan til tider være en tøff utfordring i hverdagen når hver dag dreier seg om å ta hensyn til sykdommen så det ikke får sjansen til å blusse opp en ny betenelse eller at det utbruddet man allerede har blir verre.

2 kommentarer

stillevingeslag

15.04.2012 kl.23:33

Lykke til!

Min x-samboer hadde/har den diagnosen, så jeg vet hvor slitsomme dagene kan være...Han var helt slått ut i mange år...

Du må bare ta vare på deg selv! *klemmer*

Tornerose

16.04.2012 kl.20:15

Tusen takk for det stillevingeslag, ja det blir slitsomt i lengden å ihvertfall når man ikke blir så bra som forespeilet før alle operasjonene mine. Men håper på bedre tider og siden du har hatt en samboer med uc så vet du jo hva dette dreier seg om.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits