Nytt tarmtømmingmiddel, med bedre smak Picoprep

Må vel innrømme etter tolv år med aktiv ulcerøs collit og x antall colon scopier har jeg fortsatt like problemer med å drikke hele muggen med tarmtømmingsmiddel som smaker salt og virker oljete og gjør deg kvalm. Som regel får jeg ned litt over halve muggen så begynner brekningene å ta meg å det kommer opp igjen. Picoprep har jeg ikke prøvd selv enda men har hørt andre si at dette er noe helt annet enn laxabon som jeg snakker om her. For det første så både lukter og smaker picoprep bedre og det er mindre mengde å drikke. 

Spørsmål og svar

 1. Hva er PICOPREP? 
  Svar: PICOPREP er et hvitt pulver i 2 doseposer pr pakning. Et tarmtømmingsmiddel med dobbel virkning. Anvendes som tarmtømning før koloskopi, røntgenundersøkelser og kirurgi. Skal ikke brukes rutinemessig som avføringsmiddel.                                    
 2. Hvordan virker PICOPREP? 
  Svar: Aktive komponenter: natriumpikosulfat og magnesiumsitrat. Natriumpikosulfat øker peristaltikken i kolon och rektum. Magnesiumsitrat fungerer som et osmotiskt laxativ og mykner opp feces.


   
 3. Hvor fort kommer effekten av PICOPREP? 
  Svar: Effekten inntrer normalt etter 3-4 timer, men kan starte allerede etter 1 time. Man bør derfor være i nærheten av toalettet etter å ha tatt PICOPREP. Også virknigstiden er individuell og kan vare fra 1-10 timer. 

   
 4. Hvordan doseres PICOPREP? 
  Svar: Normal dosering til voksne (>18 år) er 1. dose før kl. 08.00 dagen før undersøkelsen. 2. dose tas 6-8 timer senere. Mange klinikker fraviker fra dette og har egne regimer. Noen anvender også en såkalt split-dosering (ved undersøkelse etter lunsj) hvor første dose tas ettermiddag/kveld dagen før og neste dose samme morgen som undersøkelsen.

   
 5. PICOPREP ved graviditet og amming? 
  Svar: Overgang i placenta: data mangler. Bruk bør unngås. Overgang i morsmelk: erfaring mangler. Bruk kan vurderes.

   
 6. Kan PICOPREP blandes med annet enn vann? 
  Svar: Nei.

   
 7. Kan PICOPREP blandes i forkant av bruk? 
  Svar: Nei, hver dosepose skal blandes ved anvendelse.

   
 8. Hvordan lukter, smaker og ser PICOPREP ut når den blandes? 
  Svar: PICOPREP er en uklar hvit løsning som smaker og lukter appelsin. Det er benyttet naturlig aroma fra appelsin. 

 

15 kommentarer

else

06.04.2012 kl.15:09

Hei igjen, og alltid nyheter. Det forskes mye kanskje, det er ikke bare å tømme seg. Synes jeg har det 'jevlig' hver tredje mnd. med denne magetømminga. Det værste er at de ikke forstår inne på sykehusene at jeg bor 18 mil unna, og de klaraer å sette opp time kl 13 20,nå. Hvor skal du fly på do da du er inne på hovedåra til Oslo da.... Det jeg har fått til tømming heter Phosphoral, har du hørt om det? Det er to flasker, hver på 45ml. drikkes sammen med 1gl vann. Siden drikkes det vann i 12 timer , kan bruke klar juice, saft, en fl etter de 12 timene ,da er det natta, og undersøkelsen skal skje dagen derpå....Jeg har 'jukset i blandt, for er så tom at kjennes som tarmen kommer ut. Skal ikke spise fra jeg begynner. Skulle vært innlagt på sykehuset når dette pågå. Også går tankene til reisa inn på sykeh. da, bli deprimert bare ved tanken.

Phosphoralen går ikke så ille å få ned, det er ikke mye, men den er utrolig effektiv. Tore til Janne søstra mi, er stadig inn å tar polypper som vokser fort ut på tarmen. Han har gått med stomi, er lagt inn igjen. Dette er alvorlig tarmsykdom som er genetisk arvelig. Hans mor, bestemor, døde av dette, da var det ikke den hjelpen å få. Han bruker dette til å tømme seg med, men som han sier, må ikke gå langt fra do. Kan du få prøve hva du vil, bare du blir tømt?

Miss HaDa

06.04.2012 kl.16:02

Ah, Laxabon ja, dårlige minner! :( Det er jo bare et helt forferdelig middel, man skulle tro det fantes en bedre måte nå i 2012! Jeg skal snart til skopi igjen, over to år siden sist (har klart å snike meg unna alle gangene frem til nå ;) og nå skal jeg prøve denne Picoprep ja! Eller Citrafleet som visstnok er det samme, men smaker friskt av sitron i stede for appelsin. Fortsatt litt usikker på hvilken jeg skal ta :P

Har googlet begge, og ALLE som har prøvd disse sier at de er helt fantastisk i forhold til Laxabon, så jeg gleder meg nesten ;) Skulle i alle fall bli flott å kanskje slippe å kaste opp det meste igjen... :P

Du må si fra fra hvordan det er om du prøver det før meg :P

Hege

06.04.2012 kl.17:44

Hei. Var nylig inne til coloskopi og gruet meg veldig i forkant til å få i meg denne forferdelige drikken, noe jeg stort sett ikke gjør....Står og brekker meg over vasken og får et rødt rart utslett over hele kroppen. Hadde ikke studert så nøye hva sykehuset hadde skrevet i brevet at jeg skulle hente ut på apoteket, regna med at det var den samme vanlige "guggen". Men ble litt overraska da jeg så at det var noe annet og tenkte vel at det var sikkert like ille uansett. Ble positivt overraska da dagen kom og jeg skulle drikke dette. Ikke smakte det vondt og ikke var det samme mengder heller. Kun 2 glass iløpet av dagen. Det er bra det går fremover. Kan i samme slengen fortelle at jeg for første gang hadde en fin undersøkelse også. Denne gangen forlangte jeg alt av smertestillende og beroligende jeg kunne få. Og det fikk jeg. Hadde en rolig og fin undersøkelse uten smerter. Litt på "en snurr" da jeg forlot sykehuset og forferdelig "fyllesyk" på kvelden, men det var absolutt verdt det. Nå har jeg slutta å grue meg for både tømminga i forkant og selve undersøkelsen.

Tornerose

06.04.2012 kl.18:23

Hege: Hei så godt å høre at det gikk bedre for deg med undersøkelsen. Å veldig godt det går fremover her i verden i forhold til disse tingene også. Jeg selv opplever veldig stor forskjell fra lege til lege i forhold til smerter under colon scopier. Noen leger er mere brutale enn andre. Og noen er fryktelig gjerrige på smerte stillende føler jeg. Men jeg er helt enig med deg at det er ikke noe å lure på hvis man kan få smertestillende under undersøkelsen det var mye mye bedre for meg også. Men kan bare ikke kjøre hjem igjen selv da :))

Tornerose

06.04.2012 kl.18:26

Miss HaDa: Hei jeg har akkurat vært til colon scopi men mulig jeg må igjen snart høres det ut som. Så vi får se hvem som kommer med erfaringen først. Gi meg et pip du og hvis du prøver den først. Som du sier er laxabon helt forferdelige greier så godt det endelig har kommet andre måter å tømme seg på ja. Har chattet med noen som har brukt picopep som skryter veldig av både lett å få ned å fine rene tarmer til undersøkelsen. Masse lykke til :)

Tornerose

06.04.2012 kl.18:31

else: Hei Else ja jeg har også prøvd phosphoral er mye mindre å få ned en laxabon men smaker pyton å blir kvalm av det jeg ihvertfall. Picoprep smaker appelsin og tømmer tarmene like godt som disse to andre dritt greiene for å si det rett ut. Vet mange som har fått beskjed om å kjøpe tømmings middel har kjøpt dette nye preparatet istedenfor dette, er jo noe man henter selv på apoteket hvis man ikke er innlagt på sykehus så da er det jo opp til oss hva vi vil ha. Så det må du bringe videre til din søster og dem også absolutt verd å prøve.

06.11.2012 kl.22:24

Hei!! Jeg skal på koloskopi i morgen, og har tatt min første dose picoprep i kveld. Jeg er så lettet over at dette tømmingsmiddelet har kommet!! Smakte nesten som farris med sterk appelsinsmak! Eller som Solo med mer salt og uten oljete, fiskesmak. Superbra! Jeg satt lenge i sofaen før det skjedde noe, og var redd det lille glasset ikke var nok, derfor googlet jeg picoprep og kom inn på denne bloggen. Flott at du blogger om uc! Hanna

Tornerose

08.11.2012 kl.12:03

Anonym: Tusen takk for det Hanna, jeg måtte få noen av mine tanker og erfaringer ut av mitt hode. Å samtidig tenkte jeg at det kunne være fint å dele erfaringer med andre som er i samme situasjon. Håper colon scopien gikk bra :)

09.06.2013 kl.15:17

Hei.Skal på coloskopi undersøkelse i uke 25.Jeg har grudd meg til dette da jeg har dårlige erfaringer etter tidligere undersøkelser.Nå skal jeg bruke tømmingsmiddelet pricoprep,og etter det jeg leser her så er det stor forskjell fra det vi måtte ta før(som var helt forferdelig å få ned).

Etter at jeg har lest dette, så blir det mye lettere for meg og skulle gå igjennom denne undersøkelsen nok en gang.Tusen takk for at du blogger om denne sykdommen :) Hilsen Berit.

frode

11.06.2013 kl.23:02

Prøvde picoprep for første gang idag. Dette er noe helt annet enn Laxabon. Ikke smaker det vondt. Ikke blir magen oppblåst pga mengde. Væske som skal ned. Har tatt Laxabon i årevis og er sjeleglad at det har kommet noe nytt. Det enste jeg skal gjøre neste gang er å starte tidligere. Leste ikke bruksanvisningen. Dumt...så nå sitter jeg på natta og venter på at jeg skal bli ferdig. Leste også i bruksanvisni gen at folk med en rekke sykdommer ikke burde ta det. Ble litt overrasket da det stort sett er folk med disse sykdommene som trenger endoskopi..ja ja. Skal spørre legen i morra. Godt å høre at det er andre som har positive erfaringer

Tornerose

12.06.2013 kl.20:04

Marit

29.08.2013 kl.16:07

Skal i narkose neste torsdag for å få koloskopi og gastroskopi etter mange år med mage trøbbel.

Har fått beskjed om å bruke picoprep, betryggende å lese bloggen din :)

Synes slike ting er veldig ekkelt og har gruet meg lenge til den dagen jeg må ta tarmtømming.

Leste gjennom bruksannvisningen iste, der står det som Frode sier : ikke bruk picopreo om du har sår i magen eller tarmen. Er kvalm eller kaster opp. Er plaget med diare, magesmerter osv.

Det er jo dette som er symptomene som gjør at jeg ( vi) er blitt kalt inn til en slik undersøkelse, er det ikke?

Noen som har tatt picoprep og blitt kvalm eller har kastet opp av denne?

Tornerose

30.08.2013 kl.17:14

Marit: Hei Marit håper tarm tømmingen gikk bra jeg har vært så utmattet å dårlig av væsketap at jeg ikke har vært på bloggen i sommer.

Jens

04.05.2014 kl.09:28

Har tatt picoprep før en tarm undersøkelse for noen uker siden. Er det noen som har fått bivirkninger i etterkant? Jeg fikk disse bivirkningene: Tåler ikke å bli kald på hender føtter og i ansiktet, for en brennenede reaksjon med jævlig mye kløe det er helt grusomt. Reiste til syden en uke etter og opplevde å få blemmer flere steder på armene og bena, de var som myggstikk og klødde.

Tornerose

05.05.2014 kl.11:38

huff da jens det har jeg aldri opplevd. er det noe du ikke tåler i den da tro ? Den er jo tilsatt smak foreksempel. Håper de plagene er forbigående å forsvinner igjen.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits