Hvordan det gikk i dag

mars 2012

Da var min første styrke trening over for denne gang,syns det var veldig fint å kunne trene sammen med en fysioterapeut og styrke kroppen og musklaturen er så absolutt noe jeg trenger etter så mye sykdom og sofa sliting. Jeg hadde litt problemer med å henge med faktisk siden musklene mine fikk "melkesyre" kan jeg vel kalle det når kroppen sjelver som et aspelauv. Så enkelte øvelser måtte jeg ta litt saktere enn de andre å ta det i mitt eget tempo. Men jeg tror så absolut at dette er en fin form for trening før man eventuelt prøver noe annet senere siden kroppen og muskel gruppene trenger stabilitet og styrke før man går videre. Kjenner godt på kroppen at jeg har trent i dag så det blir spennende å se i morgen om jeg er støl. Men litt støl er jo bare bra det er jo tegn på at man har brukt kroppen. 

Vi trente hele kroppen fra topp til tå sa han fysioterapeuten som ledet trimmen. Vi hadde litt oppvarming med å gå i sirkel med litt knebøy og sånt. Så trente vi litt på matte og litt med strikk dem kjente man godt etterpå. Og litt balanse trening og tøye øvelser til slutt. Men tror denne typen trening er det som skal til for å få en sterkere kropp istedenfor å hive seg på en voldsom trim å ta seg helt ut å ikke orke noe i dagesvis etterpå for så å bli syk av ulcerøs colitt igjen. Hvis jeg tar et skritt i riktig retning og går litt sakte fremover så tror jeg nok at jeg skal klare å få litt overtak på imunforsvaret mitt igjen som har en tendens til å angripe sin egen kropp etter trening og annen fysisk aktivitet pga. ulcerøs colliten.

  

4 kommentarer

else sælebakke

09.02.2012 kl.18:23

Hei, og til lykke med treningen. Ser du er fornøyd, å da spørs det hvordan morgendagen blir.

Det er greit å få trene sammen med de som kan det. Å rote på selv, blir bare rot.

Hvor ofte trener du/dere i uka? Det er godt også, men jeg ble noe støl etterpå, men det er ikke noe rart i det hele, når en tenker på at en har sitti på baken og ikke gjort noe verdens ting.

Håper dette hjelper deg. Jeg er fornøyd, men, i helgen gjorde jeg litt for mye selv, og det var nok. Foresten har jeg kjøpt meg sånn trenings strikk selv. Den er lilla. Må kjøpes etter fargene, feks; oransj, blir alt for stram, eller vet ikke hve jeg skal kalle det, så det ble lilla. Har fått to A-4 ark med forklaringer, om jeg vil trene hjemme.

Hvordan har du det forøvrig, bra? Nå går det fort mot lysere tider, og da har en litt å se fram til, selv om jeg tror det er noe galt et sted. Alt kommer så fort, men får se. Vi snakkes, hei så lenge.

kristine

09.02.2012 kl.18:47

Lurt å trene etter kroppens signaler,håper det vil styrke den på sikt:) klem

Tornerose

11.02.2012 kl.22:25

else sælebakke: <hei Else det var min første trim på torsdag og den er bare en gang i uken men så går jeg meg en tur en annen dag i uken så det holder nok foreløpig så får vi se hvordan kroppen takler aktiviteten. Men fy søren å støl jeg er enda på lørdag så treningen hjelper ihvertfall den var hard nok for en sliten kropp som min.

Flott å høre at du har begynt å trene litt det er kjempe flott. <og som du sier så går det mot lysere tider og det skal jammen bli godt, håper virkelig det blir en fin vår og sommer i år med mange fine stunder på verandaen :) det hadde vært godt er liksom lettere å trives å slappe av når man kan kose seg ute i solen og hagen

Tornerose

11.02.2012 kl.22:28

kristine: ja jeg har nok litt tro på det Kristine, det er så lett å falle for fristelsen å ta i et skikkelig tak når man kvikner til igjen litt men så går man bare rett på trynet og tilbake der man startet og kanskje enda litt lengre.Det har jeg prøvd så mange ganger nå at nå må jeg senke kravene til meg selv og prøve å liste meg frem å få kroppen til å følge meg.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits