juleforberedelsene går sent

julen 2011

Tålmodigheten blir satt på prøve i år etter å ha vært lenge energiløs og sliten etter sykdommsaktivitet siden før julen i fjor. Er ikke så lett å få bakt til jul når man både er sliten og får vondt i magen og begynner å fly på do når man blir for aktiv. Var en tur på jule handel i går så i dag er jeg helt ferdig kjenner det tar noen dager å komme seg igjen når man har vært ute slik. Men er syklubb i kveld og har veldig lyst til å reise på det så jeg får lade opp i hele dag med mye søvn og næringsdrikker så jeg kanskje orker ut en liten tur men jeg får se i kveld. Akkurat nå er jeg bare så trøtt og sliten at jeg bare vil sove så jeg får se det ann i kveld hvordan jeg er i form da. Skulle ha bakt litt kaker men det er ikke så lett når man nesten ikke kommer seg opp av sengen å orker å dusje engang men nå skal jeg ta det litt etter hvert. Det er enda litt tid igjen før jul og alt i alt er jo formen bedre siden jeg ikke har så mye vondt lenger så bare jeg kunne fått litt energi så hadde det vært veldig fint. Men slik er det jo når det er mye betennelse aktivitet i kroppen så blir man helt ferdig når man har vørt så syk over lengre tid. Orket ikke til Skien nå på colon scopi så jeg skulle få en ny time etter jul er litt skummelt å ta den undersøkelsen av tarmen og reservoaret når det er oppblussing av betennelsestilstand i tarmene. Men er egentlig litt spent på å se hvordan det ser ut oppi reservoaret for tiden. Men det spørs nok om det ikke har roet seg helt enda siden kroppen ikke vil komme seg i gang igjen men det får vi se på. Men uansett så har jeg det ganske bra nå siden jeg ikke har så mye store smerter nå, nå er det mere små verking i kroppen og fryktelig trøtt men likevel er det utrolig godt å kunne få være hjemme en stund nå å få mye ro og hvile så kommer det nok en bedre periode etterhvert det tar bare så utrolig lang tid. Men smører meg med tolmodighet å gjør litt små ting hver dag og kanskje vi kan få bakt litt sammen her i helgen eller om jeg kan dele opp bakingen i flere etapper det er noe med det å lære seg å susle på i sitt eget tempo å heller bake litt å ta lange pauser å bruke dagen og den tiden man har. Kanskje kan man orke mere hvis man koser seg mere å stresser mindre med at man skal gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Så nå skal jeg kose meg å nyte førjulstiden så tar jeg det som det kommer en fin jul blir det for oss uansett. Og litt jule bakst med det som barna gjerne vil ha blant annet pepper kaker og brune pinner.

12 kommentarer

biija

01.12.2011 kl.10:04

Jeg har heller ikke fått forberedt jula noe særlig, ikke bakt, ikke engang kjøpt en eneste gave... Men pyntet huset har jeg, og bare det er en stor fremgang fra i fjor, da jeg slengte frem juleduker og litt pynt samtidig som juletreet ble pynta et par dager før julaften. Men det ble jul da også... Jula kommer uansett den :) Kjenn på formen, og ta litt av gangen, så kommer du nok i mål, skal du se :)

Ellen Luther

01.12.2011 kl.10:30

Hei vi er i samme båt, jeg er nå kommet noen skritt lenger men energien er helt forferdelig. Jeg pleide alltid å lage hjemmelaget marsipan og fyrstekake etter bestemors oppskrifter, for å holde tradisjonen igang så vi ikke glemmer. I år er jeg kjempelei meg for at jeg ikke orker noe særlig. Men jeg skal få laget den fyrstekaken på et vis. Det er ingen god følelse og alltid ville men ikke få til. Colonskopi er noe jeg håper jeg slipper å ta noen gang igjen men det må jeg nok. Har gjort det to ganger nå og har ønsket å dø pga smerter hver gang, tarmen var blodig og full av betennelse og kjente hver eneste gang de klipte, så om du kan utsette den til over jul så du får slappet av så hadde jeg gjort det. Jeg kaster opp hver dag og sliter m følgesykdommen artritt. Samtidig nå så er jeg på nedtrappingsprogram for sm stillende. Og det er forferdelig slitsomt og vanskelig jeg har gått på sterke smertestillende i over 20 år så jeg har en lang jobb foran meg og krysser fingrene for at jeg er bedre til jul. Dette er første julen jeg har gledet meg til på over fem år..............så jeg vil ønske deg lykke til og hør på kroppen din, slik at du slipper et helvete igjen. For det er det det er rett og slett. Lykke lykke til :)

Solveig

01.12.2011 kl.10:37

HEI HILDE :)

Ta det med ro du.Får du ikke bakt så mye du hadde tenkt,så kommer jula allike vel.Ha ein fin advents tid :)Hilsen Solveig.

01.12.2011 kl.11:27

hei på deg hilde :) la andre bake for deg i år,ikke bruk opp kreftene på det....kos deg heller med å pynte litt til jul :) riktig god bedring uten for mye vondt <3

Else Sælebakke

01.12.2011 kl.11:56

Føler med deg Hilde. Merkelig, oppe i hodet har vi sånne planer, men får ikke utført de.

Ta det med ro du, det er vel beste medisin i din situasjon nå.

Du får trøste deg med at guttene er så store, selv om det å kan være vanskelig,

føler på alt.

Den 9 des. skal jeg til Ullevål å ta rectoscopi, synes det er ille jeg. Har fått narkose, jeg forlanget det, å fikk det. Får alltid greie på hvor langt opp de går. Har ikke hatt det hver gang.

Går fremdeles tredje hver mnd.

Det er noe 'drit' at en ikke kan få være i form, det er så mye en har lyst til, som en ikke får være med på. Blir lei av å gå hjemme, å ligge i senga. men senga er god å ha da.

Har ikke gjort noe til jul jeg heller. Har ikke engang fått opp adventlysene, kunne sett de i vinduene, men gløden er borte. Får se til helgen. God bedring:))

Tornerose

02.12.2011 kl.21:54

biija: Hei ja man må kanskje bli flinkere til å lytte til kroppen sin å kjenne etter hvor mye den orker. Men da må jeg virkelig innrømme at det ikke hadde vært stort jeg kunne gjort nå for tiden. Men sant som du sier så blir det jul likevel men rart med gamle vaner og tradisjoner man vil helst ha det slik som man pleier :) godt å høre at det er bedre for deg denne julen enn i fjor til jul får håpe det fortsetter slik for deg. Ha en fin jul

Tornerose

02.12.2011 kl.22:01

Ellen Luther: Hei igjen ja det er noe med de tradisjonene man har i julen det er alltid godt å kunne gjøre det man pleide å gjøre før i tiden for familien sin, men som du sier så må man lytte litt til kroppen sin å ikke strekke grensene for langt igjen også. Har du ingen som kan hjelpe deg litt med den fyrstekaken din da så du slipper å gjøre det alene. Jeg har fått ny time til colon scopi på nyåret så det var godt å slippe det nå oppi julen siden man da ofte blir dårligere etter den undersøkelsen. Hvorfor må du trappe så mye ned på smertestillende er det fordi du har brukt de så lenge ? godt å høre du gleder deg litt til jul håper du får en kjempe fin jul :)

Tornerose

02.12.2011 kl.22:03

Solveig: Hei ja jeg prøver så godt jeg kan å slappe mye av er ikke så mye jeg får gjort før det stopper seg selv egentlig. Vi gleder oss til jul og advent er den beste tiden syns jeg så jeg koser meg i sofa kroken min med varm te :) å lader opp igjen å sover mye. Ønsker deg også en veldig fin adventstid og en fin jul ;)

Tornerose

02.12.2011 kl.22:06

Anonym: Hei du anonym ja jeg skal være med mamma å bake litt så da går det litt letter når man ikke gjør det helt alene. Så har Austbygde bakeri veldig gode jule kaker de også så det blir nok litt av hvert i år. Og jeg skal pynte litt mindre i år enn jeg pleier men jul skal det bli bare med litt mindre av all små pynten. Tusen takk for hilsen og ønsker deg også en fin jul :)

Tornerose

02.12.2011 kl.22:11

Else Sælebakke: Hei Else ja nå er det nok det beste for meg også å ta dagene veldig med ro men er jo så rart når man har ligget noen uker å kommet litt til krefter så får man lyst til så mye, og så gjør man litt å får svi for det etterpå igjen.

men som du sier så er guttene blitt så store å det er godt. Men koselig å gjøre litt for dem likevel, alltid koselig å stelle for de man er så glad i :)

Så trist at du ikke har noe glød i det hele tatt, har du ingen som kan hjelpe deg litt med å lage litt stemning hos deg å få opp lysene i vinduene dine kanskje kunne det hjelpe litt på humøret ditt.

Håper det går bra på sykehuset og masse lykke til :) jule klem fra meg

Ellen Luther

03.12.2011 kl.09:18

Jeg må trappe ned fordi jeg fikk diagnosen Endometriose når jeg var 11år kommer med menstruasjonen og smertene man får ved hver mens er som de man har under en fødsel. Dermed har jeg gått på sterke medisiner i over tyve år....... Så dette blir en kamp. Men den skal jeg vinne. Har utrolig mange diagnoser, unormalt mange til å være så ung eller i det hele tatt. Hver gang jeg får mensen kaster jeg opp besvimer og krabber rundt på gulvet i smerter, eller sitter å gynger på alle fire i senga, noen ganger dunker jeg hodet i veggen med vilje i fortvilelse..... Har blitt sendt på sykehuset for dette noen ganger også. Men finnes ingen medisiner mot dette annet enn hormoner. Og jeg har fått beskjed at om jeg skulle bli gravid er sjansen veldig stor for at jeg vil dø. Så de fraråder det på det sterkeste, om jeg skulle bli gravid må jeg ligge til observasjon antageligvis hele svangerskapet. Har vel ikke vært verdens heldigste da livene ble utdelt ;) Så jeg har blitt ufrivillig narkoman om man kan kalle det det.... Om du går inn på siden min ser du alle diagnosene mine og hva de medfører. Jeg har operert ca 20ganger for abcesser, stoooore verkebyller innvendig og utvendig i alt fra øyne til innvendig langs urinrøret.... Går for tiden igjennom en skilsmisse, gikk ikke når jeg var så syk. Så rart å se det nedskrevet slik. Høres jo ulevelig ut, men må ta ting med godt humør. Ellers er det bare å legge seg ned og jeg nekter å la sykdommene knekke meg. Klemmer

Tornerose

03.12.2011 kl.22:12

Ellen Luther: Huff det høres helt forferdelig ut som du sier så prøver man å trøste seg med at det alltid er noen som har det verre enn en selv, men det er ikke alltid så lett syns jeg alle har sitt å stri med og for dem selv er det som regel nok uansett hva det er folk har å slite med. Håper virkelig livet ditt får en bedre retning snart, har du prøvet chi gong la ut en lenke om det her for noen dager siden. Det er en spesiell kinesisk trening som er selvhealing. Jeg har tatt to kurs i dette å merker det er veldig godt for kroppen.Når jeg er flink til å bruke det hjelper det både fysisk og psykisk selv om det ikke fjerner sykdommen min så det kan være et tips.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits