Hva er et bekken reservoar ?

Første gang publisert 2012

 Etter mye sykdom å betennelse i kroppen pga ulcerøs collit i mange år tok jeg til slutt valget mitt som ble å fjerne tykktarmen. Tiden mellom de tre operajonene var veldig slitsom og tøff husker jeg med mye tid på sykehus langt hjemme fra. Må også innrømme at ting ikke helt har blitt slik som jeg trodde det skulle bli. Men likevel hadde det ikke vært noe alternativ å ha den syke tarmen. Livet med stomi/ reservoar kan til tider slite på kroppen fysisk og psykisk siden stort sett alle valg du tar er av hensyn til kroppen din og sykdommen. Men likevel så vet jeg jo at det er det som skal til for å holde kroppen og sykdommen under sånn passe kontroll. 

Når man går konstant med kronisk betennelse i kroppen blir man sliten i perioder og en sånn periode er jeg i nå. Har liksom ikke noe krefter å gi kroppen er bare helt tom og sliten. Har det absolutt best i stille og rolige omgivelser for tiden. Men håper sykdommen roer seg ned etter hvert nå som jeg skal vre hjemme for en stund igjen.

Fant en side hos norilco hvor det står litt om reservoar operasjon.

http://www.norilco.no/omstomi.asp?meny=3,65,79

4 kommentarer

Miss HaDa

25.09.2011 kl.15:09

Jeg trodde det var slik at ved colitt så ble man frisk når man fjernet tykktarmen? Siden colitt bare sitter tykktarmen... Eller har jeg skjønt helt feil?

Det kan ikke ha vært lett å fjerne hele tykktarmen da! Men når man plages mye er det vell en liten pris å betale for å få litt lettere hverdager :)

Tornerose

26.09.2011 kl.18:53

Miss HaDa: Vanligvis så er det nok slik men 1 av 3 velger faktisk å gå tilbake til stomi. Selve ulcerøs colliten er jo fjernet men de sparer litt slimhinne for å kunne feste reservoaret til lukkemuskelen. Og der e det sykdom fortatt som da kan gi problemer og spre betennelse til reservoaret ettersom jeg har skjønt. Når jeg tok sjekk i februar var reservoaret betent med blødende sår, dette kan være grunnen til konstant diare og væsketap og da resultere i jern mangel. Så da blir spørsmålet om det går an å medisinere eller om livt ikke blir opptimalt og man velger stomi istedenfor.

Hele prosessen med å fjerne tykktarmen var en stor påkjenning. Men fordelen nå er at mye av smertene i mage tarm er borte så selv om jeg føler meg syk så har jeg det ikke like vondt som før. Men eller det samme med slim og blod og diare ;)

Miss HaDa

27.09.2011 kl.20:02

Aha, det er jo logisk da ja, de må jo la litt av tarmen være igjen til reservoaret! :) Men for en stund er det da bedre med reservoar enn stomi, så får vi håpe du klarer deg lenge med bare medisiner og jern tilskudd da :)

Tornerose

29.09.2011 kl.21:04

Miss HaDa: ja det får jeg virkelig håpe :) skal ta det helt med ro nå om dagen så roer nok betennelsen seg også med medisiner og det hele :)men kjenner jeg er veldig engstelig for at det ikke skal roe seg så jeg jobber litt med tankene om dagen.

Skriv en ny kommentar

Tornerose

Tornerose

44, Tinn

En energisk dame, med mye livsgnist og viljestyrke. Men ulcerøs kollit og mange mage tarm operasjoner gir livet mange utfordringer. Kroppen blir sliten av år med mye sykdom. Å har pådratt meg en Me diagnose på toppen av alt. Å hodet vil mer enn kroppen orker,

Kategorier

Arkiv

hits